Znani so kandidati za marketinškega direktorja

Znana so imena kandidatov za marketinškega direktorja leta 2011, ki so s svojim znanjem in delom pustili največji pečat v marketingu. Nominiranci leta 2011 so:
– Mojca Avšič, Izvršna direktorica strateškega trženja, Mercator, d.d.
– Aljaž Podlogar, Direktor komercialnega sektorja, Eta d.d.
– Tina Tomažič, Direktorica marketinga in razvoja, Fructal d.d.

Naziv marketinški direktor leta 2011 pa bo podeljen na večerni slovesnosti Slovenske marketinške konference, v torek, 17. maja 2011 v Portorožu.

Na razpis za marketinškega direktorja leta 2011 je bilo poslanih 19 nominacij (predlogov, pozivov, kandidatur), za končno prijavo in s tem potrditev kandidature pa se je odločilo 8 kandidatov. Komisija v sestavi dr. Maje Makovec Brenčič (predsednica DMS), Petra Frankla (Časnik Finance), Barbare Krajnc (SOZ), Gregorja Bulca (Fakta PR, vodja Kluba marketinških direktorjev), Sonje Šmuc (Združenje Manager), Simone Kruhar Gaberšček (Marketing Magazin), Tine Kumelj (Ljubljanske mlekarne), Primoža Hvale (HS Consulting), Iztoka Sile (Mladinska knjiga založba) in Uroša Cvetka (Valicon) so med odličnimi kandidati izbrali tri posameznike, ki si jih marketinška skupnost želi in je nanje upravičeno ponosna.
O nagrajencu bodo od 20. aprila do 13. maja glasovali člani DMS in uveljavljeni akademiki in praktiki (do 80 nečlanov DMS, ki se jih povabi k ocenjevanju na osnovi izbora Upravnega odbora DMS). Vsak ima en glas, ki ga odda prek spleta najpozneje sedem dni pred Slovensko marketinško konferenco. Vsak glasovalec prejeme tudi pisno predstavitev kandidatov. Nagrado prejme tisti finalist, ki dobi največ glasov. V primeru enakega števila glasov se lahko podeli tudi dve oziroma tri nagrade.

Društvo za marketing Slovenije nagrado letos podeljuje že petič. Dosedanji dobitniki so bili:
2007: Aleksander Uranc, Gorenje (finalista Gordana Petek Ivandič, Belinka in Gregor Bulc, Ilirika)
2008: Iztok Sila, Telekom Slovenije (finalista Peter Curk, Si.Mobil in Leon Korošec, Elan)
2009: Tomaž Arh, Droga Kolinska (finalista Mojca Avšič, Mercator in Boštjan Jenko, KD Življenje)
2010: Tina Kumelj, Ljubljanske mlekarne (finalistki Anamarija Stančič, Žito in Barbara Uranjek, BMW Group)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*