Okrogla miza najuspešnejših slovenskih direktorjev

Predstavljamo uspešne direktorje, ki bodo na letošnji Slovenski marketinški konferenci, ki bo potekala od 27-28 maja, razpravljali na okrogli mizi z naslovom Kaj šteje v očeh kupca?

JOC PEČEČNIK
”Predvsem v zadnjem času je težko odpreti časopis ali revijo, da ne bi bilo kje omenjeno moje ime ali ime katerega od mojih podjetij, mojih načrtov… Zase sam lahko rečem, da sem v prvi vrsti predvsem srečen človek, ki ima rad svoje življenje, svojo družino, okolje, v katerem živim, šele potem sem uspešen podjetnik, kateremu meje pomenijo cel svet in ki ga v prvi vrsti ne zanimajo indeksi in številke. V življenju me ne zanimata kapital in premoženje, temveč sta to posledica dobrega in trdega dela. Kapital je le orodje, bogastvo pa glava, ki mora biti na pravem mestu.”

“Vedno sem imel občutek, da moram v življenju nekaj doseči. Zame je uspeh uresničitev neke ideje. To pomeni, da je uspeh mojega posla posledica iskrenega uživanja v delu”.

ANGELIKA MLINAR
Dr. Angelika Mlinar je koroška Slovenka, ki živi že vrsto let izven Koroške. Po izobrazbi je doktorica mednarodnega prava in je na Dunaju delala za Evropsko komisijo. Jeseni 2005 je odločila za uresničitev želje, ki je že nekaj časa tlela v njej in se popolnoma posvetila svojemu konjičku – peki keksov.

»Angelski keksi« so ročno izdelano pecivo iz najkakovostnejših sestavin. Večino surovin biološko pridelujejo regionalni kmetje, medtem ko so ostale sestavine, kot so sladkor in čokolada, dobavljene po načelih pravične trgovine (FAIRTRADE).

SANDI ČEŠKO

Sandi Češko, kot soustanovitelj podjetja ORIA, enega prvih privatnih podjetij v Sloveniji, in solastnik podjetja Studio Moderna, vodilnega sistema podjetij na področju direktnega marketinga, ki ima svoja podjetja v vsej Vzhodni Evropi, velja za uspešnega podjetnika in izjemnega poslovnega inovatorja. Modele, ki jih je s svojimi sodelavci razvil in izpeljal v poslovnem svetu, so in jih uporabljajo pomembna in velika podjetja v Evropi.
Sandi Češko je bil predstavnik nadzornega sveta v več slovenskih podjetjih (Telekom, etc.); bil je neposredno izvoljen v prvi Državni svet Republike Slovenije. Je član več poslovnih združenj na področju direktnega marketinga (DMA, ERA), član organizacije Clinton Global Initiative in član odbora Board of Balkan Children and Youth Foundation. V Sloveniji je član Sveta Ekonomske Fakultete

MATEJA JESENEK

V trgovski družbi Poslovni sistem Mercator, je zaposlena od leta 1994, najprej kot vodja projektov in službe za pospeševanje prodaje, nato kot direktorica sektorja za marketing. Od leta 2004 dalje je opravljala delo direktorice strateškega marketinga in hkrati funkcijo namestnice člana Uprave za trženje.
Zadnji dve leti je kot članica uprave Skupine Mercator za trženje in nabavo odgovorna za dogovore in sodelovanje z dobavitelji izdelkov trgovskih programov market, tehnike, tekstila in Intersporta, za področje strateškega in operativnega marketinga, v okviru katerega so tržne raziskave, razvoj linij lastne blagovne znamke, sistemi povečevanja lojalnosti potrošnikov, tržno komuniciranje in odnosi z javnostmi, kot tudi za področje razvoja različnih prodajnih formatov in dopolnilne trgovske ponudbe. V njeno področje sodi oblikovanje trženjskih strategij in koordinacija trženjskih aktivnosti programov in družb Skupine Mercator.

JANEZ ŠKRABEC

Janez Škrabec spada med najuglednejše poslovneže in za eno najvplivnejših osebnosti na Slovenskem. Med mnogimi priznanji, ki jih je prejel za svoje delo, še najbolj izstopa leta 2007 prejeta nagrada časnika Finance za izjemne dosežke na področju gospodarstva ter letos prijeta nagrada GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.
V Sovjetsko zvezo je sprva odšel kot predstavnik zunanje trgovine, iz Ruske federacije se je vrnil kot podjetnik, ki je svojo poslovno zgodbo najprej zgradil na filozofiji posredništva, nato pa jo razvil v globalni projektni menedžment. Danes podjetje Riko, ki nastopa predvsem na trgih Ruske federacije, Belorusije in Ukrajine ter Makedonije, trži inženiring storitve na področju strojegradnje, gradbeništva, skladiščnih in transportnih sistemov, energetike in ekologije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.