Na Dunaju se je odvila že 39. konferenca Eurobanking

V dneh od 22. do 25. maja se je na Dunaju odvila že 39. konferenca Eurobanking, ki deluje od leta 1975 kot mesto za izmenjavo strokovnih izkušenj med bančniki iz evropskih bank.

Letošnje konference so se udeležili Mladen Stariha, generalni sekretar Eurobankinga, Mojca Nekrep, ki je predstavila svoj pogled na inovativnost pri uvajanju finančnih produktov v bančništvu in v zavarovalništvu ter Iztok Valenčič, ki je izdelal inovativen sistem upravljanja Eurobankinga z uporabo informacijske tehnologije, vsi iz Skupine Nove KBM.

Pretežni del razprav se je tudi letos vrtel okoli tveganj v bančništvu in finančnih organizacijah. Med najbolj zanimivimi je bila razprava o možnostih nastopa naslednje finančne in ekonomske krize, ki jo pristaši cikličnih gibanj napovedujejo za leto 2015. Za razliko od recesije v dvajsetih letih preteklega stoletja ter krize, ki jo je povzročilo pokanje nepremičninskih balonov po letu 2007, naj bi bila naslednja, v kolikor do nje pride, globalna. Kriza naj bi se razširila na področja, ki so bila doslej relativno neprizadeta.

Mladen Stariha, generalni sekretar Eurobankinga in vodja posebnih projektov v Novi KBM, je ob zaključku letošnje konference povedal: »Najbolj zanimivi poudarki tokratne konference so bili gotovo odgovori na vprašanja, kako se izogniti krizi, kako jo preprečiti in kaj smo se naučili iz napak v preteklosti. Prepričan sem, da si bomo podobna vprašanja zastavljali tudi prihodnje leto, ko bo 40. Eurobanking v organizaciji Skupine Nove KBM potekal pri nas.«

Slovenija je bila letos na konferenci Eurobanking prisotna že dvajseto leto, jubilejna, 40. konferenca pa bo v organizaciji Skupine Nove KBM potekala v Radencih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*