Celtra d.o.o. pridobila 5 milijonov dolarjev kapitala

V start-up podjetje s področja mobilnega oglaševanja Celtra d.o.o., ki ima sedež v Ljubljani in v Cambridgu sta ameriška sklada GrandBanks Capital in Fairhaven Capital investirala 5 milijonov ameriških dolarjev, poroča portal Mladi Podjetnik. To pa ni prva naložba s strani zunanjih vlagateljev. V aprilu 2010 je Celtra že pridobila 1,2 milijona dolarjev kapitala, investitor pa je bila slovenska družba za upravljanje tveganega kapitala RSG Kapital d.o.o.

Izdelek Celtre se imenuje AdCreator in spada med najbolj prepoznavne rešitve za mobilno oglaševanje, uporabniki te storitve so veliki medijski portali in ponudniki mobilnih aplikacij, vodilne oglaševalske mreže, kot so JumpTap, Mojiva, AdMob, Google in Microsoft Advertising, ter agencije, kot sta HAVAS in Digitas (vir: Dnevnik.si)

AdCreator omogoča enostavno izdelovanje mobilih banerjev – oglasov za pametne telefone in operacijske sisteme iOS, Android, ter RIM-ov OS. Platforma uporabnikom omogoča celovito upravljanje kampanij in distribucijo baner oglasov preko različnih posrednikov v oglaševalskem sistemu. Celtra razvija številna napredna orodja, ki oglaševalcem izboljšajo učinke mobilnih oglaševalskih kampanij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*